Planlegge nyfødtfotografering

Å planlegge nyfødtfotografering er en kreativ prosess som krever litt fantasi og forståelse for både estetikk og teknikk.

Som nyfødtfotograf er det lurt å sette seg in i hvordan du kan balansere farger, teksturer og komposisjon for å lage en fin og variert bildeserie. 

Du kan jobbe med å sette sammen fargepaletter og teksturer på en måte som fremhever din unike stil og skaper variert og harmonisk serie bilder.

I denne artikkelen skal jeg prøve å gi deg noen tips som kan hjelpe deg med å bygge en effektiv arbeidsflyt og variert bildeserie. 

cheesecloth wrap til nyfødtfotografering
Antrekk til nyfødtfotografering

Finn ditt fotografiske uttrykk når du planlegger nyfødtfotografering

Hver fotograf har sin egen unike stil, og dette er noe du kan strebe etter å utvikle.
Jeg har for eksempel en forkjærlighet for jordnære toner, som gir babyens hud en vidunderlig fin tone. Og jeg lar ofte årstidene påvirke fargevalget mine – med lyse og hvite toner om våren og sommeren, og varmere toner om høsten og vinteren.

En stil er ikke noe som er fastsatt i stein, men heller et dynamisk uttrykk som kan endre seg over tid, og som utvikles gjennom kontinuerlig praksis, erfaring og inspirasjon.

Vær deg selv som fotograf.

La deg inspirere av trender og andre fotografer, men husk å finne din egen stil og uttrykk. Men til sist, vær deg! Hadde det ikke vært kult å vite at når andre ser dine bilder så vet de at det er du som tatt de for de kjenner igjen din stil?

Som fotograf er det viktig å være åpen for inspirasjon. Enten det er fra andre fotografer, trender i interiør og tekstiler, eller fra naturen. Likevel, husk at det er essensielt å aldri miste sin egen stemme i prosessen. Ta det du ser og gjør det til ditt eget. La deg inspirere, men ikke kopier – dette er hemmeligheten til å skape en fotostil som er genuint din egen.

Din fotostil vil utvikle seg og forandre seg over tid, akkurat som du gjør. Fortsett å eksperimentere, lære og vokse, og du vil finne din egen unike vei i feltet av nyfødtfotografering. Og hvem vet? En dag kan det hende at andre ser dine bilder og umiddelbart gjenkjenner dem som dine.

Å skape din egen stil som nyfødtfotograf er en kontinuerlig prosess, og du vil alltid finne nye måter å uttrykke deg kreativt på når du planlegger nyfødtfotografering.

Følg med på trender i interiør og tekstiler.

Fargevalg når du planlegger nyfødtfotografering

Farger er både personlige og sterkt påvirket av trender. Fargerike har lenge kåret årets farge, og dette er et flott sted å finne visuell inspirasjon for din neste fotografering!

For noen år siden dominerte gråtoner på fotografiene, da var grått en trend i interiørdesign. I dag er det varmere farger som er mer populære, noe som også reflekteres i bilder.

Når det gjelder valg av farger for jenter og gutter, er rosa og blått ofte de første fargene vi tenker på. Men det er ikke nødvendig å følge disse tradisjonelle fargevalgene. Jenter kan se like søte ut i blått som gutter. Men, husk at du skaper bilder for dine kunder, så det kan være lurt å ta hensyn til deres preferanser, også hvis de er mer tradisjonelle.

For å skape en helhetlig serie, prøv å ha en gjennomgående farge eller tema. Dette gir mange muligheter for å lage flotte oppsett, enten det er til veggbilder eller fotoalbum.

Jeg lager ofte tre forskjellig oppsett på en nyfødtfotografering. Men i de forskjellige oppsettene så har jeg en rød tråd. For eksempel en farge og / eller tekstur som går igjen.

Hva er fargesirkelen?

Fargesirkelen er et verktøy for å forstå og utnytte fargerelasjoner. Den består av primærfarger (rød, blå og gul), sekundærfarger (som er laget ved å blande to primærfarger, som grønn, oransje og lilla) og tertiærfarger (som er laget ved å blande en primærfarge med en sekundærfarge). I denne fargesirkelen har vi også ton-i-ton-farger, der variasjoner av lysstyrke og metning innen samme farge brukes til å skape et raffinert og stilig uttrykk.

Å forstå og bruke fargesirkelen til å velge farger kan hjelpe deg med å lage balanserte og tiltalende fargepaletter for dine nyfødtbilder. Husk at mens fargesirkelen kan gi deg en god forståelse av hvordan farger forholder seg til hverandre, er det viktig å også ta hensyn til personlige preferanser, trender, og selvfølgelig, din egen kreative visjon.

Bruk bøker og fargesirkelen for å planlegge nyfødtfotografering

Dette kan høres litt merkelig ut, men bøker kan faktisk være en stor inspirasjonskilde for fargevalg. Fargene på bokomslag er nøye valgt ut for å skape en viss stemning, og de kan inspirere til nye fargekombinasjoner.

Når vi snakker om trender, har jeg merket at «kjønnsnøytrale» farger blitt en ting nybakte foreldre ønsker seg. I tillegg er ton-i-ton-nyanser av kjønnsnøytrale farger som brun, beige eller grønn populære for å skape et rolig og behagelig bilde.

Det er spennende å utforske og eksperimentere med farger på din nyfødtfotograferinger.

Komplementær farger

Disse er fargene som ligger rett overfor hverandre på fargesirkelen, for eksempel rød og grønn, blå og oransje, eller gul og lilla. Komplementærfarger skaper høy kontrast og kan være svært effektive for å skape oppsiktsvekkende bilder.

Analoge farger

Disse er fargene som ligger ved siden av hverandre på fargesirkelen, for eksempel rød, oransje og gul, eller blå, blågrønn og grønn.

Analoge farger gir en mer harmonisk og koordinert følelse og er ideelle for å skape en beroligende og naturlig atmosfære.

Triadiske farger

Dette er en gruppe på tre farger som er jevnt fordelt rundt fargesirkelen, for eksempel rød, gul og blå.

Triadiske farger gir en livlig og dynamisk følelse og kan brukes til å skape sterke visuelle kontraster.

Ton-i-ton farger

Dette er variasjoner av samme farge, hvor du bruker ulike nyanser, toner og metninger.

Det skaper et rikt, monokromatisk uttrykk som kan være meget elegant og tidløst.

Jeg havner ofte her når jeg lager oppsett til nyfødtfotograferingene.

Utforsk teksturer

Teksturer bidrar til å skape dybde og interesse i bildene dine.

Utforsk teksturer på nyfødtfotografering

Å legge merke til teksturer er en del av en vellykket nyfødtfotografering. Teksturer bidrar til å skape dybde og interesse i bildene dine.

Du kan transformere et ordinært bilde til noe ekstraordinært ved å tilføre ekstra visuelle lag til bildet ditt. Forskjellige teksturer reflekterer lys på ulike måter, og kan legge til en ekstra dimensjon til bildene dine. Prøv å inkludere forskjellige teksturer i bildene dine for å se hva som fremhever babyen best.

Myke tekstiler kan for eksempel gi en følelse av komfort og varme, mens teksturer med mer struktur kan skape interessante visuelle effekter og kontraster. Når du velger tekstiler og rekvisitter til en nyfødtfotografering, kan du tenke på hvordan forskjellige teksturer kan komplementere hverandre og hvordan de vil se ut på bildet. Eksperminter med mange forskjellige lag.

Men, pass på at teksturene ikke tar for mye oppmerksomhet fra hovedmotivet – den nyfødte babyen.

Gulv

Gulvet er også et viktig element som kan legge til tekstur i bildet ditt.

Du kan velge en rustikk tregulv for å skape en varm, rustikk, tidløs følelse eller kanskje et fluffy, mykt teppe for en koselig, myk atmosfære.

Kurver, props, og bakgrunner

Kurver, props, og bakgrunner kan alle bidra til å skape et bilde med rik tekstur. En håndvevd kurv eller en vintage tremøbel kan gi bildene dine en organisk og autentisk følelse. Når det gjelder bakgrunner, kan du leke med forskjellige overflater som tre, stoff, eller papir for å skape unike teksturer.

Bakgrunnstøy og wraps

Bakgrunnstøy og wraps er ofte de første tingene folk legger merke til i et bilde, så velg dem med omhu. Velg tekstiler med varierte teksturer for å skape en dynamisk bakgrunn. Myke, fløyelsaktige tekstiler kan gi en følelse av luksus og komfort, mens grovere tekstiler kan gi bildet ditt et mer rustikt og naturlig utseende.

Planlegg innkjøp av nyfødtrekvisitter og props

Å jobbe med nyfødtfotografering betyr en kontinuerlig prosess av å fornye og oppdatere utvalget av rekvisitter og props. Hvis du fotograferer mange nyfødte i løpet av et år, vil du sannsynligvis ha behov for en rekke forskjellige rekvisitter. Disse kan variere fra tekstiler og wraps, til kurver, møbler og små tilbehør som luer og hårbånd. 

Et godt tips er å sørge for at du har rekvisitter som passer til både gutter og jenter. Selv om kjønnsneutrale farger og stiler er blitt mer populære, kan det fortsatt være nyttig å ha en rekke rekvisitter som kan tilpasses til forskjellige kunder.

Å variere mellom forskjellige rekvisitter og tilbehør er også en utmerket måte å skape variasjon i bildene dine på. Du kan prøve å bytte rekvisitter mellom hvert bilde for å skape en rekke forskjellige utseender.

Ved å ta deg tid til å planlegge innkjøpene dine på denne måten, kan du sørge for at du er godt forberedt for hver fotografering, og at du har alt du trenger for å skape vakre, unike bilder for hver eneste kunde.

Tenk helhet!

Når du planlegger innkjøp av nyfødtrekvisitter, er det viktig å tenke helhet.
Se for deg hele oppsettet du skal lage, og tenk på hvilke elementer du trenger for å gjennomføre det. Dette kan hjelpe deg med å unngå impulskjøp som ikke nødvendigvis passer inn i det større bildet.

Vi har laget noen eksempler med oppsett der det er lett å velge alle produktene eller bare plukke det du trenger.

brilliant hårpynt til nyfødtfotografering
pyntewrap til nyfødtfotografering

Små søte tilbehør

Tilbehør, som luer, hårbånd, pyntewrap og småpynt kan gi bildene dine en ekstra touch og skape variasjon. Ved å velge luer og hårbånd som matcher med de tekstilene du har valgt, kan du skape en harmonisk fargepalett som er behagelig for øyet.

Det er mange detaljer som bidrar til å skape det perfekte bildet i en nyfødtfotografering. En av disse detaljene er de små tilbehørene som kan brukes for å tilføre en ekstra touch til bildet.

Bruk av pyntewrap gjør det fantastisk enkelt å skape variasjon i bildeserien.

Lykke til med å planlegge din neste nyfødtfotografering!

Til sist vil jeg gjerne si: Lykke til med å planlegge din neste nyfødtfotografering!

Det er så mye å se frem til når du forbereder deg til neste nyfødtfotografering. Gled deg til det spennende utvalget av farger og teksturer du vil utforske. Til de vakre øyeblikkene du vil fange. Og aller mest, gled deg til å ta imot de søte små babyene til sin aller første fotografering.

Husk, det er ingen rett eller galt her, og det er ingen ende på læring og kreativitet. Hver eneste fotografering er en ny mulighet til å utforske, lære og skape noe helt unikt.

Hvis du trenger mer hjelp, er det bare å ta kontakt. Vi er her for å bistå og veilede deg på denne fantastiske reisen. Og om du ennå ikke er på vår epostliste, meld deg på her. Det setter vi stor pris på!

Håper du synes dette blogginnlegget var nyttig!

Jeg ønsker deg alt godt på din fotograferingsreise.

Med varmeste hilsener,

Sara

Sara, nyfødtfotograf

Denne artikkelen er skreven av Sara, fotograf siden 2006 på Smilehullet AS.

Fotograf med svennebrev og leder for prøvenemnda i fotograffaget i Troms- og Finnmark.

Medlem av Norges fotografforbund.

Sara Heikkilä

Faglært fotograf, bareKnips og Smilehullet

sandsøy blå backdrop og wrap
0
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomTilbake til butikk
   Beregnet frakt
   Apply Coupon